8+1 dolog, amire érdemes figyelni amikor nemzetközi csomagküldő céget választasz

Nem könnyű feladat, hiszen azt kell kiválasztanunk, akire nyugodt szívvel bízunk rá egy értékes csomagot, egy fontos ajándékot vagy akár az egész otthonunk berendezését. Érthető módon mindenki szeretné megkímélni magát a törött, sérült, késve érkezett csomagok és az elveszett küldemények okozta kellemetlenségektől. Sokszor azonban mindaz, ami igazán számítana, csak a megbízás után derül ki… De mégis hogyan hozhatunk jó döntést? Milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani egy csomagküldő céget? Máris mutatjuk a legfontosabbakat!

Nem biztos, hogy az ár a legfontosabb…

Sokan először az árakat hasonlítják össze, amikor több cég közül kell választaniuk, pedig lehet, hogy ezzel a küldemény biztonságát kockáztatják. Hiszen gondoljunk csak bele: ha ugyanaz a szolgáltatás olcsóbb, az azt jelenti, hogy valami kimarad belőle.

Ahogy nem ugyanaz a vásárlási élmény egy elegáns butikban és egy használtruha boltban, éppúgy más lesz a szolgáltatás és az egész folyamat a különböző csomagküldő cégek esetében is.

Nézzük tehát, mi alapján érdemes választani!

8. Biztos lehetsz a legális és etikus működésben?

Ezzel sokan nem foglalkoznak, pedig ügyfélként is fontos, hogy a választott cégnél minden rendben legyen. Miért számít ez?

Ha azt látod, hogy egy cég az iparági átlag árak alatt árazza be a szolgáltatását, az legyen gyanús. Ugyanis a legális működés megkövetel egy bizonyos árszínvonalat. Vannak azonban, akik nem bejelentett munkatársakkal, ki nem állított bizonylatokkal és adóelkerüléssel próbálják alacsonyan tartani az áraikat. Ami azt is okozza, hogy probléma esetén jóval nehezebb felelősségre vonni őket.

7. Vállalnak-e garanciát?

Kulcsfontosságú kérdés lehet már az elején, hiszen tudnod kell, mire számíthatsz probléma esetén. Ellenőrizd le és kérdezz rá, hogy garanciát vállalnak-e arra, hogy a csomag épségben, határidőre megérkezik.

6. Mennyire rugalmasak?

Mi történik akkor, ha a megszokottól eltérő méretű vagy alakú tárgyat szeretnél külföldre küldeni? Ez is fontos lehet, különösen egy költözés esetén, amikor a biciklitől kezdve a zongorán át, mindent vinni kell. Sokszor ezek nem férnek bele a megadott keretekbe, nem tudják biztonságosan rögzíteni és inkább nem is vállalják.

5. Mi történik műszaki hiba esetén?

Váratlan meghibásodás bármikor történhet, a kérdés csak az, mennyire van felkészülve a cég az ilyen helyzetekre. Egy kisebb, akár 1 autós vállalkozás esetén ez megbénítja az egész folyamatot, míg egy nagyobb cégben valószínűleg vannak csere autók és megy minden gördülékenyen, maximum egy kis csúszással kell számolni.

4. Mennyire felkészültek?

Természetesen a csomagküldés területén is vannak túlterhelt időszakok, amikor nagyobb a forgalom, például ünnepek idején. Ilyenkor egy kisebb cégnél előfordulhat, hogy nem tudod akkor feladni a csomagod, amikor szeretnéd és várnod kell a következő fuvarra. Ez azonban nem történik meg, ha a választott cég fel van készülve a megnövekedett igénybevételre és extra járatokat indít, hogy minden csomag időben megérkezzen.

3. Megbízható-e a cég?

A legfontosabb kérdés általában, hiszen a küldeményt szeretnénk maximálisan biztonságban tudni. De hogyan tudjuk eldönteni, hogy melyik csomagküldő cégben bízhatunk?

  • Legyen egy igényes, átlátható weboldala, ahol minden számunkra fontos információt és elérhetőséget megtalálunk. Nézzük meg, hogy van-e adatkezelési szabályzata, elérhető-e a szállítási feltételek leírása és van-e pontosan kitöltött impresszum az oldalon. A kevésbé komoly cégeknél ezek általában hiányoznak.
  • Nézzük át a korábbi ügyfelek véleményeit! Akár a cég saját weboldalán, akár a Google-ben vagy a Facebook-on! A valós emberektől származó, őszinte visszajelzések segítenek megalapozott döntést hozni.

2. Mit támogatsz a megrendeléseddel?

A közös értékrend mindig jó alapja egy együttműködésnek vagy kapcsolatnak. Ezért van az, hogy szívesebben vásárolunk olyan cégtől, ahol ezzel egy számunkra fontos ügyet támogathatunk. Ha egyetértesz ezzel, érdemes megnézned azt is, hogy a kiszemelt cég mi mellett áll ki, mit támogat.

1. Mennyi tapasztalatuk van?

Az első szempont pedig, ami tulajdonképpen több előzőt is magában foglal: hogy mennyi tapasztalattal rendelkezik a cég. Hiszen, aki több évtizede szállítja a csomagokat Európa szerte, valószínűleg gyakorlottabb, tapasztaltabb és felkészültebb is, mint egy friss vállalkozás, ahol most szerzik meg az első ügyfeleket és valószínűleg nem rendelkeznek olyan háttérrel hogy a felsorolt dolgokat maximálisan teljesíteni tudják.

A Sebestyén Transportnál egyik pont sem kérdéses…

  • 31 éve foglalkozunk fuvarozással és több mint 10 éve vállalunk nemzetközi szállítást is.
  • Rendszeresen szervezünk adománygyűjtést és az előző években több száz családot támogattunk a Vöröskereszt segítségével.
  • Fontos az átláthatóság, ezért a weboldalunkon és a közösségi oldalainkon mindent megtalálsz, amire szükséged lehet.
  • Rengeteg pozitív visszajelzést és értékelést kaptunk az évek során, amiket szintén megtalálsz a weboldalunkon.
  • Nem érnek meglepetések: kitapasztaltuk, hogy mennyi autóra és munkatársra van szükségünk. Jelenleg 13 saját autónk járja Európa útjait és ha szükséges, partnerhálózatunk segítségét is igénybe vesszük.
  • Garanciát vállalunk a csomagok épségben és a megbeszélt időpontra történő kézbesítésére.
  • A szokatlan méretű csomagok specialistájaként nálunk soha nem okoz gondot egy értékes festmény, egy hangszer vagy egy szobabicikli szállítása sem.
  • Minden “hófehér” a cégben, minden csomagról bizonylatot készítünk és minden információ visszakereshető. Kollégáinkat legálisan foglalkoztatjuk és több, mint 18 családnak biztosítunk egzisztenciát a nehezebb körülmények között is.

De mi a +1 pont?

A végére hagytuk a legjobbat! Most igazán megéri ránk bíznod a szállítást, hiszen 31. születésnapunk alkalmából egy nyereményjátékot szerveztünk azoknak, akiknek extrán fontos a megbízhatóság, a pontosság és a garancia!

Rendelj tőlünk csomagküldést január 23 és február 28 között, hogy megnyerhesd a 165 cm átmérőjű óriás TV-t!

Kattints ide és olvasd el a játék részleteit!