Vigyázat, a hatóság elkobozhatja: mit nem szabad tenni a szállítandó csomagba

Vigyázat, a hatóság elkobozhatja: mit nem szabad tenni a szállítandó csomagba

A Sebestyén csomagszállításnál a lehető legmagasabb minőségre törekszünk, és ebbe a feladott csomagok tartalma is beletartozik. Mindenki el szeretné kerülni azt a helyzetet, hogy a feladott csomagját a hatóság elkobozza, és őt megbüntesse. Ezért kis odafigyelés szükséges, hogy a jövőbeli problémákat kiküszöböljük.

Az első alapelv, hogy a feladott csomagok tartalmáért a feladó felel. Mi vállaljuk az elszállítást a megadott címre, de a csomag tartalmáért a feladó vállal felelősséget.

Tudni kell azt, hogy az Európai Unióban nincs a határokon vámhivatal, viszont közúton bármikor ellenőrizhetnek, és ellenőriznek is elég gyakran.

Előfordul, hogy a hatóság munkatársai felbontják a csomagokat, és ha találnak olyat, ami a fenti listán szerepel, akkor elkobozzák. Az elkobzáson kívül a feladót meg is büntetik.

Milyen cikkeket nem szabad küldeni közúti csomagszállítással?

A csomagokban nem lehet készpénzt küldeni.

Tilos továbbá vámköteles vagy jövedéki adós termékeket beletenni, pl. szeszes italok és dohány termékek. Például egy eredeti skót whisky vagy pár karton Marlboró – ezek szállítását nem vállaljuk.

Ezen kívül nem szabad törvénybe ütköző dolgokat beletenni: pl. kábítószer vagy annak előállításához szükséges eszközök; robbanóanyag; lőfegyverek vagy fegyvernek minősülő tárgyak még szétszerelt állapotban sem. Az ilyen termékek birtoklása is törvénybe ütköző, és a hatóság ezeket elkobozza és bünteti.

Arra kérjük a feladót, hogy nagyon ügyeljen a szállítandó csomag tartalmára.

Nézze át az átadás előtt, és ha kérdés merül fel, akkor a Sebestyén Transport munkatársával beszélje azt meg. Inkább előzőleg tisztázzuk, mint hogy később probléma származzon belőle.

Ha ezeket a szabályokat betartjuk, mindenkinek öröm lesz a csomagszállítás.