Tavaszból a télbe

Szeretném, ha kicsit belenéznél futáraink életébe, élményeibe. Természetesen nem mondhatjuk, hogy a több ezer km-es utak mindig mókával és kacagással telnek, de a kihívások mellett nagyon sok csodálatos élményben, káprázatos látnivalókban van részük, ahogy autóikkal róják Európa országútjait.

Van olyan futárunk is, aki többek között éppen ezért kívánt a nemzetközi fuvarozásban munkát vállalni, mert élvezi a kalandot, élvezi a fenséges érzést, amelyet egy-egy nem mindennapi vidék látványa nyújt. Örömmel tölti el, hogy tetszése szerint párja is elkísérheti, így a közösen megélt utazás, a látnivalók sokszínűsége igazán szép emlék lehet kettejük számára. Őszintén szólva, évi egy-két alkalommal én magam is szívesen indulok útnak, önként helyettesítve kollégáimat. Természetesen részemről ez már inkább nosztalgia, ugyanakkor az, hogy élesben tapasztalom meg az úttal kapcsolatos kihívásokat és nem mellékesen a szépséges tájakat, még most is izgalommal tölt el.

Ebben az időszakban, amikor hazánkban már tombol a tavasz és a hőmérő higanyszála napközben már inkább nyárelőt mutat, különösen felemelő érzést nyújtanak, Svédország és Norvégia telet idéző tájai. Hó lepi az utakat, a hegyek csúcsáról visszaverődő szikrázó napsütés kápráztatja a szemet, a levegő dús és hűvös, a mérhetetlen fehérséget csak a kristálytiszta fjordok, patakmedrek mélykékje töri meg. Egyszerűen gyönyörű…

Az elmúlt héten 1-1 autó járt ilyen tájakon, kollégánk különösen szép képeket készített a norvégiai Molde város felett lévő magaslatról fotózva. Innét, Európában egyedülálló módon több mint 200 hegycsúcs csodálható meg és az odajutás során meredeken ívelő szerpentin tette próbára az autó és a sofőrünk képességeit. Mindenesetre megérte…

Másik kollégánk Közép-Svédországban járt, egy Stockholmtól 600 km-re lévő területen, ahol szintén hasonló időjárási körülmények uralkodnak, ugyan ez még nem is észak Svédország, de még itt is hó és jég lepi el a tájat. Természetesen ott is tavasz van, csak ilyen formán nyilvánul meg. Különleges útviszonyok, különleges tájak és élmények, melyeknek fényét az is emeli, hogy hazánkban egyre ritkábban tapasztalhatjuk meg a tél szépségeit.

Kedves Ügyfelünk! Köszönöm, hogy virtuálisan velem tartottál ezeken a tavaszi télben történt utak során, nagy örömmel osztottam meg élményeinket.

Baráti üdvözlettel:

Sebestyén Sándor
ügyvezető